Истински екшън се е разиграл рано тази сутрин пред входа на популярна дискотека в Созопол, съобщи Флагман.бг. В мелето са замесени легендарната фигура в бургаския ъндърграунд Георги Джендов, строителният бизнесмен Таир Байрям и известният в Созопол Тошко, познат с прозвището Гибона. 

Тримата мъже били в компания на няколко момичета и се забавлявали в нощен клуб "Мистери", намиращ се по главната алея на ул. "Хан Крум" 2, в близост до Централния плаж.

На една от съседните маси била друга солидна мъжка компания, която проявила интерес към дамите от групата на Джендов.

Стигнало се до размяна на остри реплики, но Джендов, Таир и Гибона запазили самообладание и не се поддали на провокациите на непознатите. Малко след това компанията се оттеглила и напуснала заведението тихо и кротко. 

Ситуацията била буквално затишие преди фурор. Малко след 5:00 часа, когато Джендов, Таир и Гибона, заедно с дамите, си тръгнали от заведението, но на входа ги очаквала неприятна изненада.

Конфликтната компания започнала люта разпра с тях, секунди след което ситуацията ескалирала и започнали да се раздават ритници и крошета.  Групата била от поне 8-9 човека, ММА бойци от София, твърди източник на "Флагман", станал свидетел на мелето. 

Въпреки че Георги Джендов, според негови близки, вече е доста по-кротък и буквално по-нисък от тревата, избягва да се намесва в конфликти, същото важи и за емоционално узрелия Тошко Гибона. Те били нападнати от група, чиято численост е два пъти по-голяма, а освен това агресивните мъже не подбирали - удряли наред, включително и дамите от групата на Джендов. Една от тях е със счупен крак след екшъна.

Инцидентът е можел да се развие по страховит начин, ако на мястото не са били няколко будни момчета -  фенове на Левски от агитката "София Запад". Те били мъже на честта и не можели да гледат как налагат момичета пред тях, заради което решили да раздадат справедливост. Набързо въвели ред и сложили "на място" биячите.

От инцидента момиче е със счупен крак, а Таир Байрям - със счупен нос. Няма информация за състоянието на другата компания.