Кърваво двойно убийство не даде миг спокойствие на жителите на цял квартал цяла нощ. Жертвите са млада двойка – мъж на 33 години и 30-годишна жена. Убити с нож са италианският футболен съдия Даниеле де Сантис и приятелката му Елеонора Манта.

Кървавият инцидент е станал в жилищен блок, намиращ се в района на железопътната гара на град Лече. Съседи първо са чули скандал на висок тон в апартамента на Де Сантис, а след това и в стълбищната клетка. След това тялото футболният рефер е открито на стълбите с множество рани, нанесени с нож. Приятелката му също е била в тежко състояние в жилището. Въпреки намесата на екипите на спешна помощ, животът на двамата не е бил спасен.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Следователите работят по версията за двойно убийство. Очевидци са видели неизвестен мъж да се отдалечава тичайки от блока, като е носел и нож със себе си. Разпитани са множество свидетели. В опит убиецът да бъде хванат, целият квартал е бил блокиран от полицейски служители, а из града са поставени пропускателни пунктове. Телата на двете жертви са откарани в градската морга за извършване на аутопсии.

Даниеле де Сантис е свирил мачове предимно в италианската Серия „Ц“. През кариерата си е ръководил 130 официални срещи. През 2017 г. дебютира в Серия „Б“ на мача между Пиза и Беневенто.

Снимки: „Corriere Salentino“