Бившият нападател на Барселона и националния отбор на Испания Давид Вия е обвинен в сексуално посегателство. Свидетелствата срещу него са от бивша футболистка от женския отбор на каталунците.

Според нея, Вия си е позволил непристойно поведение при престоя си в Ню Йорк Сити, а самата тя е била на стаж в американския клуб.

„Посегателството, на което станах жертва в Ню Йорк, беше толкова ужасно, че в момента ме е страх дори да си помисля за професионален спорт. Боя се да бъда с футболисти на един терен. Заради всичко преживяно се наложи да променя кариерата си. Това разруши мечтите ми. Какво се случи в Ню Йорк ли? Вия ме опипваше всеки ден, а ръководството на клуба считаше това за забавно“, обяви футболистката.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„И до момента считам за изключително смешно, че началството ме упрекваше, че се отнасям по ужасен начин към работата си. Как да подхождам, когато знам, че всеки ден ще ме опипват и ще се смеят“, допълва жертвата на бившия нападател.

Давид Вия игра за Ню Йорк Сити в периода 2015-18 г. През ноември 2019 г. той сложи край на кариерата си. Бившият играч на Валенсия, Барселона и Атлетико (Мадрид) е най-резултатният футболист в историята на националния отбор на Испания с 59 гола в 98 мача. С „червените фурии“ той е световен и европейски шампион.