Легендарният нападател на Ювентус и Италия Салваторе Скилачи разказа как е видял зрелищния арест на най-издирвания мафиот в страната Матео Месина Денаро.

Спипаха най-издирвания в света мафиотски бос на "Коза Ностра" след 30 години преследване

Последният истински бос на Коза ностра беше задържан в Палермо, след като в продължение на десетилетия се изплъзваше на полицията. Денаро беше заловен в клиника, докато под фалшиво име получава лечение от рак на дебелото черво. Скилачи бил в същата клиника и определи ареста като сцена за "филм за Дивия Запад“.

„Бях в болницата в 8:15 сутринта, когато видях маскирани полицаи да пристигат. Блокираха всички ни. Не видях много, но полицаите ни казаха да не мърдаме от местата си. Беше лудост, като сцена от филм за Дивия Запад“, сподели Скилачи пред ANSA.

Легендата е роден в Палермо и живее в столицата на остров Сицилия. Той има 120 мача в Серия "А" и 37 гола, като е играл за Месина, Интер и Ювентус. За националния отбор на Италия нападателят е вкарал 6 гола в 7 мача по време на домашния Мондиал 1990. Той сложи край на кариерата си през 1996 година.