Една от легендите на украинския футбол Андрий Шевченко разкри шокиращи думи на бившия президент на САЩ Бил Клинтън за войната в родината му и бъдещето на човечеството. Двамата се срещнаха на студентската конференция на ООН.

Един от лидерите на Украйна на дипломатическия фронт е Андрий Шевченко. Легендарният бивш футболист активно помага на украинските бежанци в Англия и Италия, а също така оказва хуманитарна помощ на пострадалите.

В ексклузивно интервю с журналиста Дмитрий Гордън бившият играч и треньор на украинския национален отбор говори за реакцията си в началото на войната и дейността си в Лондон.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Плаках много пъти след началото на инвазията. Всички имаха едно и също състояние - несигурност, нервност, настроението се сменяше много пъти през деня. Беше голям стрес за всички. Трябваше да намеря сили в себе си. Основното беше да реша как мога да помогна на страната си. Бях в Лондон и буквално от първите дни разбрах как мога да използвам себе си тук. В първите дни нямаше желание да се коментира каквото и да било. Но журналист от английския телевизионен канал Sky ми се обади и ме покани в програма, която е посветена на Украйна. Тогава за себе си взех решение да говоря, да кажа истината. Това е мисията на онези хора, които имат възможността и публиката в чужбина да позволят на света да чуе какво се случва в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски говори много от първите дни. Това беше много важен момент", сподели Шевченко и припомни за срещата с Бил Клинтън в ООН и думите, които бившият президент на САЩ казал за Украйна.

"Освен това, което казват световните лидери, хората трябва да знаят какво се случва. И аз влязох в шоуто. Включи се Владимир Кличко. И след това вече имаше много предавания, интервюта, разговори. Беше ясно как от първите минути огромна глобална подкрепа се формира за нас украинците. Виждаме как целият свят се е събрал около нас. Имах възможността да присъствам на студентска конференция на ООН, където присъства бившият президент на САЩ Бил Клинтън. Той каза, че целият демократичен свят се бори за Украйна. Украйна не трябва да губи. Ако тя загуби, ще има големи последици в бъдеще за цялото човечество", добави футболната легенда.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА