ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Легендарният руснак Анатолий Карпов oбясни, че не е наясно как се е озовал в болница в Москва. Дванадесетият световен шампион по шахмат беше хоспитализиран в края на октомври, като версиите бяха две. Едната бе, че е пребит на улицата, а другата, че се напил и паднал лошо.

Карпов бе приет в болница "Склифосовски" с фрактура на шийката на бедрената кост и нараняване по главата. Наскоро той беше изписан и продължава да се възстановява в дома си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Чувствам се добре, почивам си. Всеки ден състоянието ми се подобрява. Не знам какво ми се случи, но трябва да разбера. Мисля, че ме пресрещнаха лоши хора. Не знам къде и как се случи всичко, но ще разберем", коментира Карпов. 

"Не мисля, че предстои нова хоспитализация. В Русия ми беше предоставена цялата необходима помощ, така че няма смисъл да ходя в чужбина", добави легендарният руснак.

Карпов е на 71 години. Гросмайсторът спечели световната титла за първи път през 1975 г. и я запази до 1985 г. Той беше световен шампион по шах на ФИДЕ от 1993 до 1999 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК