Легендарният шампион Юбер Ориол е починал на 68-годишна възраст, съобщиха организаторите на Рали Дакар. Французинът е трикратен победител в прословутото състезание.

Причините за смъртта на Ориол са усложнения след заболяване от COVID-19. Преди два месеца той се заразил с коронавирус и оттогава е бил настанен в болница. В следствие на болестта е развил сърдечно-съдови проблеми. Именно те са довели до смъртта на големия състезател в моторните спортове.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Юбер Ориол е трикратен шампион на Рали Дакар. През 1981 и 1983 г. той триумфира при мотоциклетистите на оригиналното трасе между Париж и Дакар. През 1993 г. печели титлата при автомобилите, а тогава състезанието протича по удължена дистанция от френската столица до Кейптаун (ЮАР). Заради успехите си получава прозвището Африканеца.

След края на състезателната си кариера в продължение на десет години е спортен директор на Рали Дакар. През 2019 г. Международната федерация по автомобилни спортове (ФИА) отличи големите му заслуги, приемайки го в Залата на славата.