Легендарният двукратен олимпийски шампион по ски бягане Петер Нортхуг направи шокиращи разкрития за различните опиати, които взема. Норвежецът прекрати кариерата си през 2018 година и оттогава се е отдал на наркотици, алкохол и бурни вечери. Нортхуг, който е и разследван от органите на реда, сподели сърдечно, че има нужда от помощ. 

"Имам сериозни проблеми заради злоупотреба с психоактивни вещества - наркотици, алкохол и хапчета. Това стана в съчетание с бурни вечерни партита. Първоначално не възприемах нещата това сериозно, отричах го и криех проблема от хората около мен. Сега всичко стигнаха дотам, че последствията могат да бъдат много тежки", коментира Нортхуг.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Искам да се извиня на семейството ми, на приятелите и на бизнес-партньорите ми. Проблемът се появи постепенно, след като прекратих кариерата си през 2018 година. Направих много глупости и съжалявам. Отпуснах се прекалено след сериозното натоварване, на което бях подложен с години. Сега се нуждая от помощ", допълни алпиецът, който има 13 световни титли в кариерата си.