Легендарният участник в електронните спортове Рю Жихонг предизвика огромен скандал с участието си в ефир по време на предаване в платформата „Twitch“. Той се е появил пиян и започнал да реди псувни и обиди.

Жертва на популярния с изявите си за „Seoul Dynasty“ в „Overwatch League“ играч е станала водещата на предаването. Редом с другите нецензурни реплики, една от най-често използваните думи от Рю Жихонг е била „к*чка“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Освен това известният геймър обиждал жените, наричал ги златотърсачки. Когато водещата се опитвала да вземе думата от него, той заявил: Жените не бива да се месят, когато мъжете говорят.

Рю Жихонг допълнил, че мрази феновете си и единственото, което го интересува е да получава повече финансиране от тях чрез платформите за спонсориране.

Впоследствие той поднесъл извиненията си, но зрителите поискали от „Seoul Dynasty“ да обърнат внимание на представянето му. Част от тях настояли договорът му с отбора да бъде прекратен.

Рю играе за отбора от 2017 г. и е капитан на отбора, с който зае осмо място в първия сезон на „Overwatch League“. С националния отбор на Южна Корея по електронни спортове е двукратен световен шампион.