Легендата на снукъра Уили Торн почина на 66-годишна възраст. Мистър Максимъм, както беше известен англичанинът, защото държеше рекорда от 147 максимални сенчъри брейка, е страдал от дихателна недостатъчност. Издъхнал в болница в Аликанте, където живееше. 

Преди дни Торн бил хоспитализиран в испанска болница с опасно ниско кръвно налягане, докато смело се борил с левкемията. Битката му с коварното заболяване започна през март. Състоянието му през изминалата седмица било тежко, като се влошило още повече в неделя. Тогaва Торн изпаднал в дихателна недостатъчност и бил поставен в индуцирана кома, с медицинска вентилация.

Преди това легендата в снукъра претърпял три кръвопреливания и лечение на вирус след диагностицирането с левкемия през март. Освен това 66-годишният англичанин се сблъскал и с подагра, която причинила подуване и болка около ставите и водна инфекция, след като започнал битката с левкемиятa.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Уили Торн е голяма знаменитост във Великобритания. Два пъти е 1/4-финалист на световното първенство по снукър. Той е бивш световен номер 7. Състезава се до 2001 година. След това профуква всички пари на семейството си на залагания на коне. Дори взе 1 милион лири заем и след като губи и тях прави опит да се самоубие.

Торн в последните години беше коментатор в "Би Би Си". Той е от Лестър - родният град и на футболната легенда Гари Линекер. 

"Дълбоко натъжен съм да чуя, че приятелят ми Уили Торн е починал. Един от най-големите образи в този живот. Невероятен играч на снукър и страхотен човек, който ни напуска прекалено рано", написа тъгуващият Линекер, който сподели, че е много разстроен от тъжната новина.