Живата легенда на леката атлетика Мохамед Фара направи взривяващи разкрития за живота си пред Би Би Си.

Бегачът на дълги разстояния е сред най-известните хора на Острова - първият британски атлет с 8 златни медала от олимпиади, получил титлата сър. Той обаче шокира с признанието, че е жертва на трафик на деца и е пристигнал нелегално във Великобритания, като дори не се казва Мо Фара.

"Бях на 9 години, когато ме прехвърлиха тук нелегално от Джибути. Направи го жена, която никога не бях срещал преди. Освен това не се казвам Мохамед Фара. Това име ми го дадоха трафикантите на деца от Джибути. Казвам се Хюсеин Абди Кахид", заяви Фара.

Припомняме, че досега бегачът твърдеше, че е пристигнал от Сомалия с родителите си. Сега признава, че майка му и баща му никога не са стъпвали на Острова. 

"Майка ми и двамата ми братя живеят в семейната ни ферма, а баща ми е бил убит при безредици в Сомалия, когато съм бил на 4 години", разказа Мо Фара.

Причина за това бегачът да разкрие истина за живота си е съпругата му Таниа Нел, която установила много липсващи детайли от живота му преди 2010 година, когато двамата се женят.

Важна подробност от разказа на лекоатлета е това, че той е бил предупреден от адвокат, че може да загуби британското си гражданство. Въпреки това е предпочел да каже истината.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!