35-годишен мъж беше признат за виновен в преследване на шампионката от US Open Ема Радукану.

Съдът в Бромли осъди Амрит Магар в петък, след като той беше заснет няколко пъти от камерите в дома на 19-годишната тенисистка в Лондон, където тя живее с родителите си.

Магар, бивш доставчик, е оставял цветя на Радукану, любовна бележка и ръчно нарисувана карта, изобразявайки пътя от 23 мили (37 км), които е изминал от своята къща си в северозападен Лондон до жилището на младата тенис звезда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Маниакът беше изслушан от съда, а присъдата му ще бъде обявена следващия месец.

"Откакто всичко това се случи, се почувствах объркана. Чувствам се много притеснена, ако изляза, особено сама", е заявила Радукану пред съда.

Ема Радукану започнала да усеща тормоза на 23 ноември, когато пристигал букет с цветя и бележка: „Само искам да кажа, че те обичам.“. Тя била подписана, а освен това били написани имената на съпругата на Магар и това на кучето им.

На 2 декември Ема получава нова шокираща картичка: „Току що изминах 23 мили само заради теб“. Два дни по-късно той отново се появил, носейки със себе си коледна украса и декорирал дърво в двора на тенисистката. Каквото му останало, заедно с батериите за лампичките, той сложил в пощенската кутия.

Тогава видял, че входната врата е отворена. Тогава се протегнал през нея и откраднал една от обувките на бащата на Радукану. Той обаче видял случващото се на охранителната камера, последвал маниака с колата си и се обадил на полицията. Последвал арест, а Амрит Магар обяснил, че мислел, че е взел обувка на тенисистката.