Бившата руска тенис звезда Мария Шарапова за първи път посочи конкретен виновник за допинг скандала през 2016 година, когато даде положителен тест за мелдоний и беше наказана с 15 месеца извън корта. Това прекъсване реално даде началото на края на кариерата й, като бившата любима на Гришо така и не успя да се пребори за връщане в тенис елита.

"Въпреки това, че живея в САЩ, аз исках руски лекар, за да улесним общуването си. Намериха ми един, който обаче не беше спортен лекар. Предписа ми лекарства, които в Русия се продават свободно като обикновения аспирин. Продължих да приемам милдронат, който през 2016 година беше забранен. В края на 2015-а помолих мениджъра си да провери актуализирания списък със забранени вещества, но той не го направи, тъй като тогава имаше лични проблеми", обясни Маша пред puntodebreak.com, с което потвърди, че не е била информирана за промяната в статута на милдроната и забраната му за употреба от спортисти, каквото беше първоначалното й оправдание.

Winbet - победата е на върха на пръстите (18+)

"Всички ме смятаха за виновна, без изобщо да знаят каква е истината. Продължавам да твърдя, че съм невинна и това определено бе един от най-ужасните моменти в живота ми. Никой не ме уважаваше, имах чувството, че целият свят е срещу мен. Аз обаче винаги отстоявам истината, каквато и да е тя. Изтрих си всички профили в социалните мрежи, не исках да чета обидни коментари за себе си и да гледам колко несправедливи са хората и веднага те съдят за всичко. Това ми причини голям стрес и се чувствах зле. Чух толкова обидни квалификации, толкова лоши думи, от които и днес ме боли. Просто настоявах за повече уважение, но за съжаление много често хората съдят прибързано без да знаят нищо“, завърши Шарапова.