ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанската полиция съобщи за ареста на 53-ма души, работили за международна организация, която е използвала резултатите от спортни събития манипулативно и е измамила букмейкърски къщи чрез най-съвременна технология за получаване на по-ранни сигнали от мачовете. Между задържаните има българи и румънци.

В замяна на пари арестуваните са давали самоличността си и банковите си сметки, за да може организацията да залага на различни онлайн платформи или букмейкърски къщи, без да привлича внимание, съобщиха от полицията на пресконференция в Мадрид.

Задържаните, наречени "мулета", са били "млади хора на възраст между 18 и 25 години, предимно мъже без или с минимални доходи и с приятелски връзки с част от престъпната организация", обясни Давид Калвете, отговарящ за контрола на хазарта в силите за сигурност.

Те са били заловени в края на декември, главно в Мадрид и Толедо, както и в други региони от Испания, обясни още Калвете.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Заподозрените са работили за организация, която полицията е разбила през миналия септември. Тогава беше обявено задържането на други 22 души, включително на двама от лидерите на международната мрежа от румънски и български произход, базирана в Испания.

Групата е организирала манипулации на мачове, главно в Румъния и България, чрез директен контакт със спортисти.

"Те използваха големи сателитни антени в домовете си, където получаваха изображения от самите спортни терени. Това им позволяваше да видят какво се случва 10 или 12 секунди по-рано и по този начин изпреварваха телевизионното излъчване, взимайки необходимите решения за определени залагания", обясни още Калвете.

Организацията е правила измамни залагания в "повече от двадесет държави", включително Румъния, България, Украйна, Русия и Боливия, каза Клаудио Маринели, ръководител на отдела за борба с прането на пари на Интерпол. 

Организацията е заложила около 2 милиона евро и е получила 4 милиона от печалби. Част от тези пари са били задържани от самите букмейкърски къщи, които активират механизъм, ако открият измамни залагания, добавиха от полицията.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!