Футболната легенда Роналдиньо вече е далеч от фалит! Бразилецът сключи куп рекламни договори в края на 2020 г. и остави зад гърба си тежкия период в парагвайски затвор, съобщават медиите в родината му.

Само допреди няколко месеца Роналдиньо бе заплашен от ефективна присъда и дълъг период зад решетките, след като с брат му Роберто Асис опитаха да влязат в Парагвай, използвайки фалшиви паспорти. Нередовните документи им били нужни, тъй като Роналдиньо нямаше право да напуска страната заради натрупани дългове към различни финансови институции. 

Тогава Роналдиньо бе останал с едва 6 евро и запорирано имущество.

Носителят на "Златната топка" и световен шампион обаче успя да си стъпи на краката като стана лице на няколко бразилски компании и се появи в музикален клип. Очаква се през тази година да излезе и филм, посветен на живота и кариерата му. В Бразилия изчислиха, че той вече е заработил около 800 хил. евро от реклама.

Според медиите в Каталуния, "виновник" за всичко това е Лионел Меси - звездата на Барселона и близък приятел на Роналдиньо. Твърди се, че аржентинецът му отпуснал заем и използвал контактите си, за да осигури на легендата рекламни договори.