Мистерия обви обстоятелствата около смъртта на 24-годишния Матей Медвед. Словашкият национал по спортна стрелба почина по време на състезание, след като само преди седмици е минал успешно медицински тестове. Прегледите са показали, че е абсолютно здрав.

Медвед през уикенда участва във втория кръг на националния шампионат в Кошице, където се бореше за успешно представяне в две дисциплини. Той завърши втори в стрелбата от 50 метра, а му престоеше да участва във финала на малокалибрено оръжие от 60 метра.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Преди началото на второто състезание, Матей Медвед е открит да лежи на пода на залата в безсъзнание. Извикана е линейка и той е откаран в Източнословашкия институт по сърдечни заболявания, където е поставен на изкуствено дишане. Малко след това стрелецът е починал.

Не е ясно колко време той е прекарал на пода преди да бъде забелязан. За момента няма никакви данни за причините, довели до смъртта на младия словак. Очаква се повече информация да има след аутопсията, която ще бъде извършена в близките дни.