Коронавирусът ни накара да живеем по начин, по който не бяхме подозирали. И у нас, както и по света, пандемията създаде ред безпрецедентни ситуации и преобърна живота на много хора. А на другия край на света - в САЩ, едно българско момче разбра буквалния смисъл на сентенцията, че „за да станеш добър баскетболист, трябва да спиш в залата“… Защото 18-годишният софиянец Иван Комитски живя повече от месец под коша. Това се случи в Дейтона Бийч, щата Флорида.

„Играя за гимназиалния отбор на Спортната академия DME. Основният ми пост е гард, използват ме и като леко крило - започва роденият на 16 февруари 2002 г. в София талант. - Дейтона Бийч е на няколко часа от Маями. Като член на Академията ходя на училище тук и карам 12 клас“, разказа той за „Меридиан Мач“.

Миналата учебна година Комитски бе в Интернационалната спортна академия към училището „Андрюс Озбърн“ в Уилоуби, Охайо. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

А ето как се случва всичко. С началото на април във Флорида стартира извънредното положение. На момчетата от гимназиалния баскетболен тим на DME с треньор Мат Панаджио им се предлага избор - или да се приберат там, където живеят, или да останат затворени в залата. Те избират второто...

"Около 1 април вкараха забраната за излизане от домовете. Докарахме в залата легла от сградата, в която живеехме дотогава. Тя се намира до залата. Така останахме да спим буквално под кошовете допреди дни. Настанихме се на едно от трите баскетболни игрища. Денят ни минаваше по следния начин - тренировка два часа, вдигаме щанги, два часа онлайн училище, и допълнително индивидуални тренировки. Треньорът ни живееше с нас. Имахме обяд, доставян от една жена, която има фирма, подобна на кетъринг. Повечето време беше паста или пиле. Имахме доставка всеки ден по три пъти", разказва Комитски.

Идва и въпросът дали Иван и съотборниците му са били с маски през цялото време. "Понеже бяхме карантинирани заедно, не носихме маски или нещо подобно. Само внимавахме да си мием редовно и хубаво ръцете. Със семейството и с приятелите говорех постоянно. Сега щатът Флорида отмени забраната за излизане и се движим спокойно от къщата до залата и обратно", добави младият баскетболист.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!