Издирването на олимпийския шампион по борба Александър Иваницки завърши по трагичен начин. Спасителните екипи са открили тялото на 82-годишния легендарен борец.

Иваницки изчезна на 22 юли, когато отишъл да бере гъби. В издирването му се включиха доброволци, водолази и хеликоптер. Предполага се, че той се е удавил, тъй като тялото му е открито във водата на река Вейна.

„За съжаление Александър Иваницки е мъртъв. Тялото му е открито. Най-вероятно се е удавил. Няма следи, които намекват, че има нещо криминално около смъртта му“, обявиха полицейските органи.

На 22 юли семейството на олимпийския шампион от Токио`64 започва да го издирва, след като той не се прибира от излета си за гъби. Синът му Владимир обаче намира само неговото долнище на анцуг край брега на реката. В следващите дни хеликоптер открива в плитчините и кошницата с вещите на легендарния борец. Това налага и включването на водолази. Първият оглед на водата обаче не открива следи от Александър Иваницки.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Неговият син предполага, че баща му е решил да преплува реката, за да навлезе в гората, където обикновено хората ходят за гъби. Най-вероятно докато е плувал, Иваницки е получил сърдечен удар, което е довело до удавянето му.

Александър Иваницки е и четирикратен световен шампион по свободно борба. През първата половина на 60-те години на ХХ век той е големият съперник на българската легенда Лютви Ахмедов. След края на кариерата си руснакът започва работа в руските държавни медии, основоположник е на редовните спортни емисии по радиото и телевизията, участва в организацията на олимпийските игри в Москва през 1980 г. и дори коментира церемонията по откриването. Неговият син Владимир тръгва по стъпките му и става коментатор на състезания по борба в редица руски телевизии.