Испанските медии нападнаха яростно Икер Касияс, след като списание „Лектурас” изтипоса на корицата си новината за развода му.

Според изданието легендарният вратар на Реал (Мадрид), който се оттегли от футбола през август, се бил изнесъл от общия им дом със Сара Карбонеро. Причина за критиките към 39-годишния Икер е фактът, че спортната журналистка се бори със злокачествен рак на яйчниците.

Самият Касияс прекара инфаркт на 1 май 2019 г. и всички тези проблеми са се отразили на двойката, която от месеци живеела в съседни къщи в баровския район на Мадрид - Позуело де Аларкон. Въпреки че близки на бившия капитан на Испания и Сара отрекоха тяхната раздяла пред сп. „Ола”, самата репортерка отказа да коментира новината. „Няма да кажа нищо”, заяви тя пред свои колеги, които я причакаха пред училището на синовете й Мартин (7) и Лукас - на 4 г.

На въпроса добре ли се чувства физически, Карбонеро отвърна: „Да, много добре. Благодаря".

От „Лектурас” избързали да съобщят за развода, защото са имали информация, че едно от най-обичаните семейства в Испания вече е изготвило изявление по въпроса. Явно обаче всичко се е забавило, защото се наложило 37-годишната Сара да бъде оперирана в клиниката към Университета в Навара на 12 февруари.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тогава тя бе придружена от Касияс. В последните седмици двамата бяха снимани също как обядват с общата си приятелка Исабел Хименес в центъра на Мадрид, а след това си тръгват заедно.

Колеги на Карбонеро от Радио Марка, където тя продължава да работи напук на заболяването, уверяват, че изобщо не знаят нищо за раздяла“.

Икер обаче призна преди време в интервю за Густаво Гонсалес, че „може би той не е бил на висотата на жена си по времето, когато тя се е нуждаела от него най-много“.