ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Стотици футболни фенове се събраха на протест пред паметника на Съединението в Пловдив и изразиха недоволството си срещу политиката на Северна Македония спрямо българските граждани, пише TrafficNews.bg. 

На протеста има фракции от пловдивските Ботев и Локомотив, както и над 200 души от София, сред множеството има и хора от цяла България.

На място има засилено полицейско присъствие, а феновете настояваха за категорична позиция по темата РС Македония. Протестиращите изпяха химна на България пред паметника, а след това крещяха „Свобода или смърт” и „Да живее България”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Години наред удобно ни сочат за лумпени, наркомани и хулигани, и ни омаскаряват. Ние ще покажем, че сме български граждани с ясна позиция и можем един до друг, в името на България, да я демонстрираме и заявим. Ние можем да преодолеем различията свързани с клубна принадлежност. Побоят над Християн Пендиков, секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, е върхът на провокацията срещу България и на наглостта. 

Ние искаме да защитим всички наши сънародници в РС Македония. Не приемаме обвиненията на РС Македония, че България ги провокира. Настояваме за адекватна и твърда позиция на България, с която да се гарантират правата и свободите на сънародниците ни”, коментираха присъстващи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК