ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

78% са гласували за коалиция ГЕРБ-СДС в Симитли - рекорден резултат за пореден път, това сочи преброяването и на последните бюлетини в общината. Кандидатът Стефан Апостолов е със 7033 преференции в Симитли, от които над 1000 в Благоевград. Така традиционният отличник потвърждава рекордния си резултат от миналите избори. 

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Апостолов, който е бивш футболен съдия, в момента е съдийски наблюдател към БФС.

"Приятели, искам да благодаря на всички вас, които упражнихте своя вот вчера на изборите за парламент! За мен е чест и отговорност да получа доверието на 7033 души! Благодаря най-вече на вас - хората от най-обединената община Симитли! Много сме, единението е нашата сила, а това е гаранция за нашето по-добро утре!", написа Стефан Апостолов във "Фейсбук".

С най-много преференции след сина на кмета на Симитли Апостол Апостолов е Костадин Стойков - 4700 в Петрич, не е ясно колко още ще добави от други места, пише struma.com.

Очакванията за бум на преференциите в полза на санданчанина Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, който атакуваше навсякъде в областта, не се оправдаха, пише още изданието. В известен смисъл избирателите разочароваха Георгиев и симпатизантите му, той има около 1700-1800  преференции в Сандански, не е ясно колко по другите места.

На фона на 4700 преференции за Стойков само в съседния град Петрич, резултатът на Георгиев, като отплата за огромните му усилия в предизборната битка, е незадоволителен. Прогнозите са, че ще достигне общо около 3000, с гласовете за него от цялата област. Факт е обаче, че общинската структура на партията в Сандански  се справи добре, вдигнаха резултата, което се дължи на активната работа на лидера и Стоян Стоев.

Даниела Савеклиева реализира добър резултат, тя се приближава до Георгиев по преференции, Савеклиева е  първенец по преференции в Благоевград, тя е спечелила гласа на 1500 благоевградчани, какъв е резултатът и по областта ще съобщим по-късно. Засега ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати - Стефан Апостолов, Костадин Стойков, Георги Георгиев и Росен Желязков. Ако при преразпределението на мандатите 11-тия за областта отиде при ГЕРБ има шанс Савеклиева, или Александър Мацурев, който има 1183 преференции само в Банско, да влязат  в 49-тия парламент.  Все още очакваме резултатите за преференциите по места, не се изключва някои от цифрите да се променят.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК