Президентът на Витоша (Бистрица) Сергей Ташков е сред задържаните край село Сушица, община Симитли, заради бракониерство. Както вече стана ясно, бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев бе закопчан при акцията. Заедно с него и Ташков в полицията в Благоевград са отведени още двама човека.

Извънредно: Арестуваха бившия шеф на ДАНС

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. При претърсването на автомобилите им са открити няколко ловни оръжия и голямо количество патрони.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков.
 
"Тази нощ той (б.р. - Димитър Георгиев) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба - Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб Бистришки тигри (б.р. - визира Витоша (Бистрица)", обясни Рашков на влизане в парламента.

Сергей Ташков: