Журналистката Виктория Георгиева реагира с пост в социалните мрежи на присъствието на правосъдния министър Надежда Йорданова на боксов турнир в Централния софийски затвор. Тя припомни, че дни по-рано главният прокурор на България Иван Гешев е бил поканен на Европейската конференция на прокурорите.

Вижте поста й в социалните мрежи:

"Давай, Любо, министърката те гледа!"
На боксов турнир в Централния софийски затвор беше поканен правосъдният министър Надежда Йорданова.

Дни по-рано, по покана на главният прокурор на Касационния съд в Италия Джовани Салви, Иван Гешев присъства на Европейската конференция на прокурорите в памет на италианските магистрати Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Участва и президентът на Италия.

Но по думите на Кирчо, Гешев бил компрометиран на ниво ЕС. Жената зад щанда пък, a.k.a Надежда Йорданова, се похвали, че е активирала целия държавен арсенал срещу Гешев. 

Балонът "съдебна реформа" все по-критично спада, никой от рупорите не смее да коментира и общата декларация на спецпрокурорите от 12 държави, в която се посочва, че обявеният за „първа стъпка“ на съдебната реформа у нас политически акт е грешен: "Прекратяването на работата на Специализираната прокуратура в България противоречи на препоръките на ЕС, на принципите, насърчавани от Конвенцията на ООН срещу транснационалната организирана престъпност, и на възгледите на професионалните прокурорски асоциации."