ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Трагедия със загинал зрител беляза рали Дакар 2023. Инцидентът се случи по време на деветия етап на надпреварата в Саудитска Арабия.

Лидерът в класирането при камионите Алеш Лопрайс от Чехия прегази 69-годишен италиански фен, който минути по-късно издъхна. Пилотът блъска зрител, намиращ се зад дюна по трасето. В социалните мрежи се появиха смразяващи кадри от инцидента, които не са подходящи за лица под 18 години и чувствителни хора.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Трагедията се случва точно на рождения ден на Алеш Лопрайс, който на 10 януари навърши 43 години.

Прегазеният зрител е откаран в болница, но е починал по пътя, като в официалната информация за смъртта се посочва сърдечен удар. Екипажът на състезателния камион не е усетил удара и е продължил по състезателната отсечка. Алеш Лопрайс обясни, че нито той, нито някой от екипа му е знаел за инцидента, докато не са завършили етапа, когато им е съобщено за случилото се.

"Ужасно е! Толкова много съжалявам. Мразя този момент. Tова ще ме преследва през цялия ми живот", обясни разстроеният чешки пилот.

Лопрайс, който е лидер в генералното класиране в надпреварата при камионите, се оттегли от ралито след фаталната катастрофа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


 


 


*Снимки: Profimedia.bg