Тежката катастрофа между два тира до Стара Загора стана причина топ атлетката ни Ивет Лалова и съпругът й Симоне да не пристигнат навреме в града на липите, където в събота и неделя ще се проведе европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), пише "Телеграф".

Лалова се прибра в България специално за шампионата, но заради инцидента трябваше да обикаля с колата си през Димитровград. Все пак красавицата пристигна на срещата с медиите с 20 минутно закъснение. Там от община Стара Загора я посрещнаха с огромен букет цветя. Преди това спринтьорката се подложи и на тест с PCR.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„С огромно нетърпение очаквахме националният ни отбор да се включи в европейската отборна купа, след 2015-а. Тогава публиката даде импулс на тима на да се класира в по-горната първа лига. Призовавам всички жители на Стара Загора да дойдат на ст. „Берое“, за да гледат силна европейска лека атлетика и то с българско участие начело с Ивет Лалова, заяви Красимира Чахова, зам. кмет на Стара Загора.

Входът за всички зрители ще е свободен.

От отборите, които трябва да стартират в последния момент отпадна Израел, защото една от състезателките е дала положителна проба за коронавирус. В Стара Загора не пристигнаха и съставите на Русия (заради наказание от ИААФ) и Австрия, заради рестрикциите около пандемията.

На ст. „Берое“ за първите 3 места даващи право за качване в първа лига ще се състезават България, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария, Исландия, Хърватия и Дания. Отпадащи няма да има.