Докато играчите в НБА всяка вечер носят тениски с надпис "Black Lives Matter", а в същото време на потниците си са изписали различни призиви за равнопоставеност и справедливост във връзка с движението срещу насилието върху тъмнокожите в САЩ, центърът на Лос Анджелис Клипърс  Монтрез Херъл напсува Лука Дончич, използвайки звучното "b*tch ass white boy" по време на първата четвърт от мача на фаворита за титлата в НБА срещу Далас Маверикс.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Действията на центъра към гарда на Маверикс получиха сериозен отзвук в социалните мрежи, като много от потребителите смятат, че ако Дончич беше казал подобно нещо на Харъл, сега целият свят е щял да се обърне срещу Лука.

Интересен факт е, че медиите в САЩ не отразиха изобщо случая, който беше ясно уловен от камерите, докато в Европа има по-широк отзвук, включително и от сайта "Eurohoops.net", пише sportlive.

Не се очакват последствия за тъмнокожия баскетболист, на чийто потник е изписано: "Колко повече още", като посланието е насочено към засегнатите от расова дискриминация и жертвите на престъпления от омраза срещу тъмнокожи граждани.