Невиждан коронавирус скандал се разрази по време на приятелския футболен мач между Турция и Хърватия (3:3) снощи.

Гостите пристигнаха в Истанбул и си направиха традиционните тестове за COVID-19, без които нито един играч не може да излезе на терена, но се оказа, че в системата има сериозен пропуск. 

Защитникът на гостите и футболист на турския Бешикташ Домагой Вида игра в срещата, а по-късно се оказа с положителен тест, като резултатът беше потвърден едва на полувремето на мача.

"В понеделник всички играчи дадоха отрицателни резултати. В сряда сутрин те дадоха нови проби. Федерацията получи резултатите след полунощ местно време и стана ясно, че Домагой Вида е позитивен. Нашата медицинска служба получи първата информация на полувремето в мача с Турция", се казва в изявление на хърватската федерация.

Домакините веднага започнаха разследване с кои играчи Вида е бил в по-близък контракт и ги изолираха, а случаят със сигурност изостри вниманието на целия свят по темата, тъй като показа, че правилата лесно могат да бъдат заобиколени на фона на нарастващия брой заразени.

Турският "Хюриет" описва случилото се на мача като "среднощен шок", а с подобни думи описва ситуацията се и друг голям местен вестник "Фанатик".

Припомняме, че по последни данни заразените в Турция са над 400 хиляди, а жертвите повече от 11 хиляди.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)