Само няколко дни след смъртта на Уилиямс Мартинес уругвайският футбол бе разтърсен от ново самоубийство. 27-годишният ляв защитник Емилиано Кабрера бе открит мъртъв в четвъртък, а новината съобщи неговият приятел Фелипе Родригес, който е ляво крило на Манучи. Това се случва след поражението на отбора с 1:2 от Депортиво Мунисипал във втория кръг от перуанското първенство.

„Тази година загубих много приятели. През миналата седмица Уилиямс Мартинес, а тази вечер Емилиано Кабрера. Трябва да говорим за това, защото живеем в сексистко общество и се страхуваме да говорим за тези неща. Страдах от депресия, но успях да продължа напред”, сподели 31-годишният Фелипе Родригес пред перуански медии.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Каква болка, изчезна друг живот на още един млад мъж, на който не можахме да помогнем. Нека поговорим за самоубийството, за това, което ни боли, защото говоренето е начин да поискаме помощ. Мир на вашето семейство и вашите близки”, написаха от Клуб Пласа Колония на официалната си страница в Twitter.

Емилиано Кабрера дебютира за Бостън Ривър във втора уругвайска дивизия, а след това игра за Жувентуд де Лас Пиедрас в третото ниво на испанския футбол. Впоследствие кариерата му продължава за други клубове в Уругвай.