Звездата от НФЛ Джошуа Белами беше обвинен в измама след получаване на държавен заем за подпомагане на фирми покрай кризата, причинена от пандемията от COVID-19. Чрез компанията си „Drip Entertainment“ 31-годишният състезател по американски футбол е взел 1,2 милиона долара за закрепване на бизнеса.

Вместо това от Правосъдното министерство на САЩ са установили, че футболистите е похарчил 104 000 долара от сумата за закупуването на луксозни стоки от марките „Диор“ и „Гучи“, както и скъпи бижута. Освен това е доказано, че е пръснал 62 000 долара при посещението си в казино.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Според властите това е само част от по-голяма престъпна схема за получаване на подобно държавно финансиране. В нея са участвали и други членове на семейството на Джошуа Белами и негови приятели. Предполага се, че като цяло схемата може да е източила 24 милиона от американската държава. Нито един от другите заподозрени не е свързан с професионалния спорт в САЩ.

Белами във вторник беше освободен от Ню Йорк Джетс, след като през 2019 г. подписа двегодишен договор за 5 милиона долара. По време на предсезонната подготовка той получи контузия. През кариерата си е играл още за Канзас Сити Чийфс и Чикаго Беърс.

През тази година американското правителство взе решение за отпускане на 349 милиарда долара под формата на опрощаеми или нисколихвени заема за подпомагане на малкия бизнес, който пострада от карантината заради пандемията от коронавирус.