Звездата на спринта ни Ивет Лалова трогна феновете си с обръщение към своя съпруг Симоне Колио.

„Преди година минахме през нещо много страшно и този човек се измъкна от него като истински шампион! И разбрах, че съм готова да дам живота си за него”, написа в социалните мрежи 38-годишната атлетика, която през септември празнува 9 г. брак с италианеца.

В навечерието на петите олимпийски игри на Ивет се наложи Симоне да се подложи на отстраняване на феохромоцитом, рядък невроендокринен тумор, разказа пък самият той.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сега Колио публикува видео от реанимацията ден след операцията.

„В ерата на Covid имаше право да влиза само на един човек за 30-минутно посещение и моята мила майка отстъпи място на жена ми с голям жест на любов. Около 20 дни по-късно Ивет направи вероятно най-лошото си бягане на голямо събитие (23.39 сек. на 200 м – б.р.), но на лицето й имаше отпечатана прекрасна усмивка през цялото време! Седях на трибуните сам, наблюдавах я, възхищавах се на радостта й с пръскащо се от гордост сърце. Въпреки месеците на ад, през които преминахме, въпреки безсънните нощи, изпълнени със страх, тя беше там. Бяхме там!“.

В заключение бившият спринтьор сподели: „Малцина знаят, че точно вечерта преди нейното състезание получихме резултата от хистологичното изследване, което потвърди, слава Богу, моето възстановяване. Тази усмивка за мен е всичко. Това е животът, който Бог е решил да продължи да ми дава, това е най-важното нещо, което съм завоювал“, пише "Телеграф".