Бившият вратар на националния отбор на Аржентина Пабло Кавайеро уби човек при автомобилна катастрофа, информират медиите в южноамериканската държава.

Бившият съотборник на Владимир Манчев в испанския Ленанте е блъснал човек, докато е бил зад волана на своя джип „Фолксваген Тигуан“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Инцидентът е станал в петък вечерта, когато 46-годишният олимпийски вицешампион от Атланта`96 се е връщал от мач. В момента той е мениджър на Велес Сарсфилд и е гледал победата на тима си с 2:0 като гост на Архентинос Хуниорс.

Името на жертвата е Хуан Риверо на 57 г. Срещу Кавайеро е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

На мястото на катастрофата веднага е извикан екип на спешна помощ, но медиците на се успели да спасят живота на Риверо. Счита се, че той внезапно е изскочил пред джипа на Кавайеро.

Бившият вратар не е арестуван и се намира в дома си. Колата му е конфискувана от полицията, за да бъдат направени всички необходими проучвани за разследването на трагичния инцидент.

През кариерата си Пабло Кавайеро е играл за аржентинските Велес Сарсфилд и Унион Санта Фе, испанските Еспаньол, Селта и Леванте, както и за уругвайския Пенярол. За националния отбор на Аржентина има 26 мача и е част от тима на „гаучосите“ за световните първенства през 1998 и 2002 г. През 1996 г. печели сребърен олимпийски медал в Атланта, след като на финала аржентинците губят с 2:3 от Нигерия.