Сестрите на боеца на UFC Ървин Ривера, който бе арестуван за опит да ги убие, излязоха с официално изявление, в което ясно заявиха, че искрено обичат брат си и се молят за неговото психологично здраве.

31-годишния боец ​​нападна две от сестрите си и им нанесе много прободни рани, като нито една от тях, за щастие, не е фатална. Ривера обясни постъпката си с факта, че му е наредено от "висшите сили".

„Аз и Килц сме добре, затова просто искаме да дадем да се разбере, че не вината не е в нас. Обичаме брат си и всеки, който познава семейството ни, знае колко сме близки и как се обичаме. Затова желаем само едно - брат ни да получи професионалната психологическа помощ, от която се нуждае толкова много.
През последните няколко дни брат ни не се държеше както обикновено. Не е спал, нито е говорил с някого, напълно е загубил интерес към тренировките, което е смисълът на живота му. Това ни притесни и затова се качихме на самолета, за да отидем при него и да разберем какво се случва. За съжаление нещата се оказаха много по-лоши, отколкото бихме могли да си представим и преди да успеем да му помогнем, той напълно рухна.

Не е лесно за нас и семейството ни, но ви моля, молете се брат ни да се опомни и да се върне при нас, защото през последните 24 часа психиката му е изкривена до неузнаваемост. Повтаряме още веднъж - ние обичаме брат си, подкрепяме го на сто процента и ще се опитаме да му предоставим цялата необходима помощ, от която той има толкова голяма нужда", се казва в официалното съобщение на пострадалите сестри.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Също така изявление беше направено от представители на UFC.

„UFC е наясно с инцидента с Ривера и имаме информация, че поведението му е свързано с психологически проблеми. Обвиненията срещу него са изключително тревожни и в момента организацията събира допълнителна информация за инцидента. Разследването продължава и всички възможни стъпки, включително дисциплинарни мерки и медицинска помощ, ще бъдат определени след приключване. Освен това уведомихме екипа на Ривера, че битката му е отменена", написаха от UFC.

Ървин Ривера дебютира в UFC през май миналата година, след като успя да изиграе три битки. Той претърпя две поражения и спечели една победа, а следващата му битка беше насрочена за 13 март.