В навечерието на Деня на пожарникарите една специална среща с героя на Свиленград. Това е 19-годишният доброволец Светослав Димитров, който пострада тежко при пожара в Сакар, докато се опитваше да спасява другите и да гаси пламъците. Привърженикът на Левски, който е треньор по футбол на юноши, беше настанен в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив с опасност за живота и огромен процент изгаряния.

Днес вече е добре и се възстановява, а „Новините на NOVA“ му организираха специална изненада и заедно с любимия му отбор Левски сбъднаха негова мечта.

Свельо оцеля след 75% изгаряния след пожара край Свиленград това лято. Срещаме го в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, където спасиха живота му.

- Една специална топка ти носим, подписана от целия отбор на Левски. Имаме и още нещо - тениска, подписана от тях, харесвали ти?
-  Да.

- Откъде дойде любовта към Левски?
- Левски избра мен, не аз него. 

- Как успя да продължиш?
- Много трудно. Като се събудих и осъзнах какво се случва, бях решил да спра с всичко, да не се занимавам повече с нищо. С времето реших да се боря.

Светослав Димитров е треньор на деца по футбол в Свиленград, но през юли пострада като доброволец, отишъл да помага в огъня край село.

- Забрави ли вече инцидента?
- Помня го, но ако трябва да бъда честен, ако в момента съм там - пак ще се кача. Пострадах. Ако мога да помогна на тези хора там, пак бих помогнал.

След 10 операции и над 140 банки с кръв и кръвни продукти в продължение на два месеца предстои Светослав Димитров скоро да бъде изписан от болницата. 

„За щастие е млад човек със запазени защитни сили на организма и успя да се пребори с почти 70-процентово изгаряне. Периодът от два месеца не е толкова дълъг за такъв тип лечение“, разказа д-р Ваня Анастасова от УМБАЛ „Свети Георги“.