ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Завещанието на покойни италиански бизнесмен, политик и голяма фигура във футбола Силвио Берлускони беше отворено от семейния нотариус Ариго Роведа. Присъствали са и двама свидетели – Лука Фосати и Карло Римини адвокатите. Както е известно, Берлускони почина на 12 юни на 86-годишна възраст.

От документа става ясно, че компанията „Fininvest“, която приживе беше управлявана еднолично от Берлускони, се наследява от петте му деца. Никой от Марина, Пиер Силвио, Барбара, Елеонора и Луиджи обаче няма да има самостоятелен контрол за управление на фирмата. Основният пакет от 53% от акциите на „Fininvest“ ще бъдат притежание на Марина и Пиер Силвио Берлускони.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Вниманието на обществеността е насочена към третата част от наследството, т.нар. налична квота, с която покойният бивш италиански премиер е имал самостоятелен достъп. В допълнение към огромния финансов ресурс, с който разполага „Fininvest“, холдингът притежава имоти и активи на стойност стотици милиони.

Две трети от наличната квота ще бъде разпределена по равно между всички негови деца, като делът на Вероника, Ларио, Барбара, Елеонора и Луиджи ще достигне 47,4%.

Друга интригуваща тема е дали последната интимна приятелка на Берлускони – Марина Фашина, която в момента живее в неговата вила Сан Мартино, ще получи нещо. Твърди се, че магнатът обещал 100 милиона на бележка с последните му желания, написана по време на престоя в болница. Сега адвокатите на Силвио Берлускони трябва да преценят дали тази бележка е законен документ, от който зависи включването на Фашина в завещанието.

Както вече стана ясно, наследниците на Силвио Берлускони вече обявиха, че ще продадат футболния Монца, където играе българския национал Валентин Антов. Клубът е собственост на компанията „Fininvest“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!