Английските национали Мейсън Грийнууд и Фил Фодън загазиха сериозно, след като нарушиха не само правилата за предпазване от коронавирус, но и вътрешния ред на „трите лъва“. Двамата са поканили проститутки в хотелската си стая в Исландия след английската победа над домакините с 1:0 в събота. Затова днес Грийнууд и Фодън няма да пътуват за предстоящото гостуване на Дания в Лигата на нациите във вторник.

Исландското издание „DV” съобщава, че двете компаньонки са споделили на профилите си в „Snapchat“ свои снимки и клипове с 18-годишния нападател на Манчестър Юнайтед и 20-годишния халф на Манчестър Сити.

Мейсън Грийнууд и Фил Фодън играха при победата на Англия над Исландия. Фодън беше титуляр и заменен от Дани Ингс в 68-ата минута, а Грийнууд влезе като смяна на мястото на Хари Кейн в 78-ата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За гостуването на „трите лъва“ на атлантическия остров беше направено изключение за карантина на пристигащите в страната чужденци заради COVID-19. Англичаните обаче трябваше да спазват стриктни правила на изолация, нямаха право да се срещат с хора извън собствената си делегация и можеха да напускат специално отделената си хотелска част само за тренировки и за мача.

Двете жени са отказали да коментират пред исландското издание за посещението си при Грийнууд и Фодън. Едната от тях само е признала, че е имала контакт с английски национал в продължение на няколко дни.

Преди две години, когато още беше едва 18-годишен, Фодън стана баща на момче от дългогодишната си приятелка Ребека Куук. Счита се, че Грийнууд не е обвързан с жена в момента.

От щаба на английския национален отбор все още не са коментирали ситуацията с двамата млади играчи и посещението на проститутки в хотелската им стая. Селекционерът Гарет Саутгейт по-късно ще даде пресконференция за предстоящия мач с Дания.