Сериозна паника у чуждестранните спортисти в Израел предизвика въоръженият конфликт с групировката Хамас, довел до бомбардировки над мирното население.

Куп баскетболисти вече призоваха да бъдат пуснати да се приберат у дома, докато ръководството на местната лига засега планира да премести шампионата в Гърция или Кипър.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Оценяваме усилията им, но всички колеги, родени в страни извън Израел, искаме едно - да си тръгнем. В интерес на нашето физически и психологическо оцеляване и незабавното прекъсване на първенството. Няма да се качим на самолет, който иска да ни отведе другаде, освен в собствените ни страни. Искаме да се приберем у дома и не приемаме никакви други предложения. Колкото и да обичаме баскетбола и феновете, в момента имаме много по-важни неща, за които да мислим", се казва в изявление на чуждестранните баскетболисти в Израел.

Местната лига ще се събере в близките дни, за да умува по два варианта за изход от кризата - да продължи без чуждестранните играч или да прекрати първенството, а подобно решение се очаква да бъде взето и за останалите спортове, ако обстановката не се успокои.

Припомняме, че по-рано днес бомба уцели жилището на бразилския футболист на Апоел (Петах Тиква) Игор Видал.