20-годишен младеж беше убит, а още двама са настанени в болница, след като автомобилен джигит ги помете, докато тримата спортували.

Жертвата е Илай Креймър и заедно с още четирима свои съотборници от тима по лека атлетика от университета в Милиган са тичали край шосе, когато три са били блъснати от кола модел Toyota Scion малко след 18:00 часа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шофьорът, идентифициран като Хосе Ефраин Ернандес Мансиа, се е опитал на избяга от мястото на инцидента, но е бил задържан на една от магистралите малко извън града. 26-годишният Мансиа е арестуван. Той е отказал доброволно да даде проба за алкохол, но такава е взета след съдебна заповед. Оказва, че е шофирал след употреба на спиртни напитки. Сега освен обвинения за убийство и нанасяне на телесни повреди има и такова за управление на автомобил в нетрезво състояние.

Креймър е бил звездата на студентския тим по лека атлетика и през миналия месец е спечелил последното си състезание, след като е пробягал 5000 метра за 14:30,46 минути.

Двамата пострадали негови съотборници са настанени в болница, но нараняванията им са по-леки. Един от тях – Алекс Мортимър, публикува видео от болничната стая, в което обяснява, че е със счупен крак и извадено рамо.