Олимпийският вицешампион по баскетбол Мирослав Радулица се оказа замесен в инцидент с пияни полицаи. Това е станало по време религиозен събор до манастира „Глоговац“ край Шипово в Република Сръбска (Босна и Херцеговина).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По време на свадата един от почерпените униформени служители – Синиша Ш., е извадил оръжие срещу сръбския баскетболен национал. Радулица обаче не само се е предпазил от пистолета, но дори е успял да го отнеме от ръцете на ченгето.

След това се е намесил и другият служител на реда. Той също е известен с агресивното си поведение. Свидетели са извикали на помощ жандармерия. Синиша Ш. е арестуван, а следствието е предадено на прокуратурата. Най-малкото, с което той може да се размине, е наказание за заплашване сигурността и живота на посетителите на събора.

Мирослав Радулица в момента играе за китайския Жеджиан Лайънс, но преди това е имал престой в Минесота Тимбъруулвс от НБА. С националния отбор на Сърбия е спечелил сребърни медали от олимпийските игри в Рио де Жанейро (2016), от световното първенство в Испания (2014) и от европейското първенство в Полша (2009 г.).