Бостън Селтикс обяви неприятната новина за кончината на една от най-големите легенди на клуба и на баскетбола въобще. На 86-годишна възраст е починал Томи Хейнсон. Причината за смъртта му не се посочва в официалните съобщения.

Хейнсон остава завинаги в историята на „келтите“, тъй като е бил част от всичките 17 шампионски титли от НБА, спечелени от клуба. Осем от тях той печели като играч, две като треньор, а при останалите седем е телевизионен коментатор на мачовете на Бостън.

Томи Хейнсон е избран от Бостън Селтикс в драфта на НБА през 1956 г. Още в първия си сезон е избран за най-добър новобранец и помага на тима си да спечели първата шампионска титла в историята на „келтите“. След осем спечелени шампионата прекратява кариерата си през 1965 г. и неговият №15 е изваден от употреба от клуба.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През 1969 г. е назначен за треньор на Селтикс, където остава до 1978 г. За този период печели титлите от НБА през 1974 и 1976 г., а през 1973 г. Хейнсон е определен за Треньор на годината. През 1981 г. става телевизионен коментатор за мачовете на Бостън.

През 1986 г. е приет в Залата на славата на баскетбола като играч, а през 2015 г. Томи Хейнсон получава същата част и в ролята си на треньор. Само още трима са били приемани в Залата като играчи и треньори. Те са Бил Шарман, Джон Уудън и Лени Уилкинс.