Легендарният Дик Хойт почина на 80-годишна възраст, съобщават американските медии. През последните 44 години той имаше статут на герой и истински пример за подражание, след като участваше на състезания по маратон и триатлон заедно със сина си Рик, който от раждането си е диагностициран с церебрална парализа.

Дик и Рик Хойт печелят сърцата на хората по света, тъй като винаги участват с благотворителна цел и подпомагат хора в неравностойно положение.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Началото е поставено през 1977 г., когато Дик удовлетворява молбата на сина си за участие в маратон, а със събраните средства да помогнат на негов съученик, получил контузия на спортен мач и останал парализиран.

Дик Хойт е бивш военен, който никога не е бил спортист. Той прави специална количка, в която бута сина си по време на бягане. Изработва и сал, който използва двамата да плуват заедно при участия в триатлон, където вози сина си на поставена седалка върху своя велосипед.

Баща и син са участвали в над 1000 състезания. Включително 257 триатлона и 72 маратона, като 32 от тях са в известния Бостънски маратон.

Според информациите, Дик Хойт е починал в съня си, а през последните години се е борил с различни здравословни проблеми.