Футболната легенда на Разрад Меджнур Чолак е починал на 54 години, съобщиха негови близки приятели и бивши съотборници. Знаменитият бивш играч на Лудогорец и Фенербахче си е отишъл от COVID-19 и инсулт, получен, след като изпаднал в кома след влошаване на състоянието заради коронавируса. Не помогнали и двамата турски лекари, извикани по спешност в София.

Маджунката, както го наричаха всички, имаше славата на отличен футболист, но и на невероятен измамник, пише „Уикенд“. Родом от разградското село Веселец, той заиграва още като юноша в състава на Лудогорец в „Б“ група. По време на възродителния процес го прекръстват на Мартин Емилов.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

През 1989 г. заминава за Турция, където започва като професионалист в местния Саръер от Истанбул. На 29 септември 1990 г. в двубоя срещу Фенербахче забива два гола във вратата на великия германец Тони Шумахер. Не след дълго турският гранд го привлича в състава си и през първия си сезон там Маджунката става голмайстор на шампионата. Впоследствие играе за Денизли, Адана Демироспор и Бейкоз.

След като прекратява състезателната си кариера, Меджнур Чолак се забърква в измами на фондовата борса в Истанбул. Според информация от турската преса от онова време, Маджунката е организирал група, която фалирала около 300 вложители. Сред ужилените с 1 милион и повече долара били и футболните звезди Хакан Шюкюр и Сафен Санкачлъ, както и кралят на арабеската Ибрахим Татлъсес. Почти всички от групата бяха арестувани без Маджунката, който успя да избяга навреме и дълги години се укриваше в тайна квартира в София.