Английската полиция официално се извини на семейството на бившия нападател на Астън Вила Далиън Аткинсън. Това се случва шест месеца след присъдата за убийство, след която полицай влезе в затвора заради смъртта на Аткинсън.

Той беше убит на 15 август 2016 година на 48 г. 

Аткинсън е бивш футболист още на Ипсуич, Шефилд Уензди, Реал Сосиедад, Фенербахче, Метц, Манчестър Сити, както и Ал Итихад (Саудитска Арабия) и корейските Даежон и Джеонбук. Има и един мач за "Б" националния отбор на Англия.

На 15 август 2016 г. полицаят Бенджамин Монк прилага брутална агресия с електрошок върху Аткинсън, след което му нанася и ритници, включително и по главата. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

До намесата на служителите на реда се стига, след като бащата на Далиън се оплаква, че синът му го е заплашил с убийство.

По-късно бившият футболист умира в болницата. Монк е осъден на 8 години затвор. 

За да бъде успокоен Аткинсън, полицаят е използвал електрошоково оръжие в продължение 33 секунди, въпреки че стандартната процедура изисква употребата му за максимум 5 секунди. 

Полицай уби известен футболист, последвалото е скандално!

Бившият футболист е страдал от сериозно заболяване, което е повлияло на физическото и психическото му състояние и е довело до разправията с баща му, която завършва фатално след полицейската намеса.

"Полицейската униформа не дава на служителите ни имунитет и право да погазват законите и да злоупотребяват със сила", гласи официалното изявление на полицията в Херефордшър.

"Поведението на Бен Монк беше в пряк контраст със стандартите и поведението на полицейските сили и разбираемо подкопаваше общественото доверие", добавиха от полицията.

Полицаят Бенджамин Монк: