Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов се оплака в интервю за matchtv.ru от отношението на хората към жена му и децата им, след като беше под карантина заради COVID-19.

Попето хвана заразата, но пробите на всички в семейството му бяха отрицателни.

“Те веднага се преместиха в друг апартамент. В града обаче всички говореха за заразени футболисти на Ростов. В резултат на това 3-4 дни към жена ми и децата ни се отнасяха като към прокажени. Казвали са им: “Вашият мъж и баща е болен Не може да се возите с нас в асансьора. Вървете по стълбите”, разказа капитанът на тима от Ростов на Дон.

“Трябва да отбележа, че имаше и хора, които се отнасяха с разбиране и се опитваха да ни помогнат”, уточни бившият национал.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Що се отнася до симптомите, които е имал, футболистът на Ростов разказа следното:

“Белите ми дробове бяха абсолютно чисти. Не ми бяха противопоказни дори тренировките у дома. Чувствах се отлично. Наистина на деветия ден обонянието ми изчезна за известно време. Например пия кафе, усещам вкуса му, но все едно няма аромат. Странно усещане. Не беше страшно. Но няколко пъти изпадах в депресия. Решавах, че може би действително нещо не е наред с мен, а аз просто не го разбирам. А и точно при такова настроение обонянието ми изчезна. Лоша история”. 

Четирикратният победител в анкетата за футболист №1 на България разказа и как е разбрал, че е заразен с COVID-19 и през какви перипетии е преминал, докато се докаже, че е излекуван.

„Една събота се прибрах след сутрешната тренировка и легнах да спя. За да не ме безпокоят, изключих телефона си. Когато се събудих и го включих, видях няколко пропуснати повиквания от треньора на отбора Валери Карпин. Обадих му се, а той ми каза, че има съмнения, че съм заразен с коронавирус, трябва да се изолирам и да направя повторно изследване (б.р. - Попов има предвид, че първият му тест е бил положителен). Чувствах се добре и помислих, че има грешка. На следващия ден направих нов тест, който също беше положителен. Интересното е, че никой в семейството ми не беше заразен, а контактувах с тях всеки ден. Затова ги пратих да живеят в друг дом. След това ситуацията се разви още по-странно. Третият тест беше отрицателен и реших, че скоро ще ме пуснат и ще мога да подновя тренировки. Но следващите две изследвания дадоха положителен резултат. Едва след две седмици дадох три последователни проби, които показаха, че съм чист и мога да се присъединя към отбора. Чак тогава ми позволиха да отида на клубната база, но и там ме поставиха под карантина“, обясни Ивелин Попов.