Критериите по Национална програма за изпълнение на младежки дейности  по член 10а от Закона за хазарта са изготвени по време на първия служебен кабинет на Румен Радев. Ние следваме стриктно указанията и нормативните актове, изготвени от министър Даниела Дашева през 2017 година. Това заяви бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция в Русе.

Пред медиите той опроверга твърденията, изнесени от служебния министър на спорта  Андрей Кузманов и говорителя на Министерски съвет Антон Кутев. Според Кралев Програмата е сред най-успешните в последните години. Той беше категоричен, че е невъзможно да са били извършвани нарушения при избора на изпълнители на проекти по програмата, защото те са били проверявани от специална комисия и всички дейности по програмата са отчетени публично на официалния сайт на Министерство на младежта и спорта (ММС).

Бившият министър беше категоричен, че служебният кабинет се опитва да манипулира общественото мнение с измислени данни, които не отговарят на истината. „Извършва се безпрецедентна атака срещу ММС. Няма да допусна с похвати от преди 60 години да очернят свършеното от мен“, заяви Красен Кралев.

Той беше категоричен, че се гордее изключително много с изпълнението на „Национална програма за изпълнение на младежки дейности“ и със служителите на ММС. По думите му от 2017 до 2020 година по тази програма са реализирани 184 проекта и всяка година са достигани пряко между 400 хиляди и един милион души. „Благодарение на Програмата достигнахме ефективно до всички уязвими групи, осъществихме превенция на социалното изключване, постигнахме повишаване на гражданската активност на младите хора“, допълни Кралев.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Той обясни, че между 180 и 200 организации годишно кандидатстват по програмата, като спечелилите изпълнители на проектите са покрили необходимите критерии. „Има ли забрана успешни проекти да се изпълняват в няколко поредни години. Не, няма! Заработили били милиони левове – как, когато бюджетът на цялата програма е два милиона на година. Разделете тези два милиона на 50 или 60 организации. По 40 000 средно излиза на проект“, коментира още Красен Кралев.

Бившият министър на младежта и спорта попита защо Кузманов и Кутев дават за пример само федерацията по ММА и „ИПОН“. „Имаме изпълнители на проекти като Българска федерация по бадминтон, Федерация по художествена гимнастика, Федерация по лека атлетика, Федерация по картинг, имаме Баскетболен клуб за хора с увреждания „Левски“. Всички те са дали перфектни отчети и са реализирали десетки кампании“, подчерта Кралев и добави, че спортът е доказано най-ефективният метод за борба със зависимости сред младите хора. 

Красен Кралев отправи въпроси лично към Антон Кутев. „Защо по пет души разпитват една служителка на ММС в присъствието на Антон Кутев? В какво качество лично говорителят на Министерски съвет рови по кашоните в ММС. Преди 4 години служебният им кабинет изнесе половината документация на ММС. Прибраха десетки кашони с документи. Какво намериха – нищо. Защото няма извършени нарушени“, подчерта бившият министър.

„Главният им секретар извика директорите на дирекции и им разпореди да си подадат оставките. Да се подпишат на лист с празна дата, за да се засвидетелстват лоялност към новата власт. Така ли се прави – с разпити, заплахи и дърпане на служителите?“, добави Красен Кралев.

По думите му, служебният кабинет само за месец е направил толкова поразии, колкото други управляващи не са успявали за години. „Атакувахте една от най-успешните ни програми. Ваши правителства също са участвали в създаването й. ММС работи успешно в младежкия сектор в последните пет години. Няма да позволя да очерните свършената работа. Стягайте се и работете, защото спортът има нужда от активна и ефективна администрация. А не от разпити, типични за режими преди 60 години“, обърна се той към настоящия политически кабинет на министър Кузманов.  

Относно изнесените твърдения за три НПО-та, свързани с  лицето Петър Коларов бившият министър на младежта и спорта коментира, че негова проверка показва, че този човек е участвал в управителния съвет единствено на фондация „Евроскок“, която е напуснал по здравословни причини. „Не намирам информация за негово участия в други сдружения. Има хора с еднакви имена и различни ЕГН-та. Защо хвърлят непроверени данни в публичното пространство?“, попита Кралев.

„Никога не сме избирали по партиен признак сдруженията, които участват в тази програма. Отпуснали сме финансиране и на Национален младежки форум – организацията, в която членува и дъщерята на Антон Кутев – Мина“, подчерта още Красен Кралев. 

Дъщерята на Антон Кутев - Мина Кутева е спечелила проект с входящ номер 41-00-134/18.06.2020 с наименование „Национална младежка академия“ на Сдружение „Национален младежки форум“, гр. София, който е бил класиран за сумата от 14 696 лв., твърдят източници от Министерството, цитирани от tribune.bg. Т.нар. Национален младежки форум (НМФ) се ръководи от създаването си от дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва, и неофициално се известно и като „Тайното БСП младежи“. Небезизвестен факт е, че семейство Кутеви отдавна имат определена фиксация към Министерство на младежта и спорта. Припомня се още, че през 2017 г. ГЕРБ заподозряха БСП, НМФ и в частност дъщерята на Антон Кутев – Мина, че имат общо с направените внушения за провеждането на Европейската младежка конференция в София.

 

 

 

Брифинг на Красен Кралев относно манипултивно изнесени от служебното правителство данни

Красен Кралев за лъжите на служебното правителство: Безпрецедентна атака срещу Министерството на младежта и спорта. Манипулации и измислени данни, пришити с бели конци! Горд съм с реализацията на Национална програма за изпълнение на младежки дейности. Всяка година са кандидатствали между 150-200 организации, не е тайна, че едни НПО-та са по-добри в писането на проекти. Каква грозна практика да бъде прекратена, като това е една от най-прозрачните стратегии?! Не сме спирали участници по партийна принадлежност! Дъщерята на Антон Кутев, от Национален младежки форум е получила средства по програмата на спортното министерство през 2020 г. Петър Коларов е участвал само в едно сдружение. Може да има различни хора с различни ЕГН-та. Петима души от ММС са разпитвани! Така ли се засвидетелства вярност към служебното правителство - със страх?!Какво прави Антон Кутев наред кашоните в спортното министерство? Няма да допусна да очерните свършеното от мен

Публикувахте от Красен Кралев в Сряда, 16 юни 2021 г.

 

 

Отговорих на лъжите на служебното правителство, изказани лично от Антон Кутев и служебния министър на Румен Радев: Извършва се безпрецедентна атака срещу Министерството на младежта и спорта. Правят манипулации с измислени данни, пришити с бели конци! Нападнаха най-успешната ни програма, достигнала пряко до стотици млади хора. Горд съм с реализацията на Национална програма за изпълнение на младежки дейности. Гордея се със служителите на ММС. Всяка година по тази програма са кандидатствали между 150-200 организации Не сме спирали участници по партийна принадлежност! Въпреки че знаем, че дъщерята на Антон Кутев е част от Национален младежки форум. Тази организация е получила средства по СЪЩАТА програма през 2020 г. Петър Коларов е участвал само в едно сдружение. Може да има различни хора с различни ЕГН-та. Петима души от ММС са разпитвани от Антон Кутев! Директори на дирекции са привиквани да си подават оставките в знак на вярност към служебния кабинет. Така ли се засвидетелства вярност към служебното правителство - със страх?!Какво прави Антон Кутев насред кашоните в спортното министерство? Няма да допусна с похвати от преди 60 години да очернят свършеното от мен

Публикувахте от Krassen Kralev в Сряда, 16 юни 2021 г.