Дни след смъртта на футболната легенда Диего Марадона продължава да се говори за причините и обстоятелствата около кончината му.

Докато адвокатът му обвинява медицинските работници в липса на адекватна грижа, близкият приятел на Марадона Стефано Чечи е на мнение, че здравословните проблеми отдавна са превзели Десетката, на него вече не му се е живеело и се е предал напълно преди да получи инфаркт.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В подкрепа на последното са последните разкрити факти около смъртта на Марадона, а именно - какво е имало на нощното му шкафче. Местната агенция Telam твърди, че до Марадона е имало сандвич, оставен от вечерта, който той въобще не е опитал, а това подкрепя твърдението, че не се е чувствал добре часове преди да получи инфаркт.

Другата новост около смъртта на легендарния футболист е свързана с проверката на това дали линейката наистина е закъсняла с повече от половин час, което твърди адвокатът на Марадона Матиас Морла. Оказа се, че медицинският екип е пристигнал за 12 минути в 12:28 местно време, което е видно и от записите на камерите около дома на Марадона.


Припомняме, че Марадона е бил видян жив за последно в 6:30 местно време от една от медицинските сестри, която твърди, че той "диша и спи нормално", а друга допълва, че час по-късно го е чула "да се движи в стаята".