ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

26-годишният италиански лекоатлет Андреа Папи е бил убит от мечка. Това е категоричният извод от направената аутопсия на тялото на младия мъж, съобщава източник на АФП.

Трупът на Папи беше открит до горски път край град Контре (Франция). По тялото му е имало видими рани по корема, дълбоки драскотини и ухапвания. Направените изследвания на нараняванията са показали наличие на ДНК от мечка.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Според първоначалните данни от разследването, спортистът е тренирал в района, когато е атакуван от животното. Малко преди нападението италианецът се свързал с близките си и им изпратил видео с гледки от планината Пелер. Той обаче се забавил и след като никой не успял да се свърже с него в продължение на няколко часа, започнало издирване.

"Местните власти са взели решение да проследят и убият животното", след като то бъде идентифицирано, заяви кметът на регион Трентино Маурицио Фугати.

През март в същия регион мечка нападна мъж, което предизвика дебат относно опасностите, които представляват животните, разселени повторно в района между 1996 и 2004 г.

Групата за защита на околната среда WWF вече призна, че е необходимо стръвницата да бъде умъртвена.

Известният еколог Аннамария Прокачи, която работи в групата за защита на животните ENPA, осъди липсата на предпазни мерки, взети от местните власти.

Тя твърди, че мечките обикновено се държат на разстояние от хората и местните власти трябва да гарантират, че хората ще стоят далеч от зоните, в които женските мечки отглеждат малките си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК