ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българинът Светослав Славков, за който БЛИЦ вече съобщи, че е загинал сражавайки се за Украйна, е бил разстрелян. 

Това става ясно от профила на политика Боян Расате, който държи връзка с негови приятели. Ето какво гласи постът на Расате за 31-г. Светльо:

„Здравей, Боби! 
Застреляли са Светльо... 
Следва тишина и само тежкото дишане показва, че все още сме на линия! 
Минават секунди и тишината създава образи в главата ти, докато се опитваш да асимилираш тези думи...
Жив ли е?! Как, кога, защо?! По дяволите, последният въпрос е глупав, но в този миг не мислиш, а само се опитваш да подредиш мислите си, които препускат диво! 
След малко разбираш, че всичко е свършило и него го няма! Няма го и никога повече няма да го има! 
По дяволите, шибаната путинска сган! 
Изроди, мръсни! Ще си платите, защото един пада, но друг заема неговото място! 
ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ! 
ПОЧИВАЙ В МИР ВЪВ ВАЛХАЛА!“.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

 

Здравей, Боби! Застреляли са Светльо... Следва тишина и само тежкото дишане показва, че все още сме на линия!...

Публикувахте от Боян Расате в Сряда, 3 януари 2024 г.

 

За последно Боян Расате и Светльо са се чули на 23-и декември 2023 г. На другия ден Светльо е бил изпратен на първа линия, вероятно в района на Авдиивка, където руските агресори провеждаха ожесточени атаки в дните около Коледа и Нова година.

На 29 декември другият български доброволец (името му се пази в тайна) е писал до близки в България, че вече 4 дни няма никаква връзка със Светльо. Вчера, 3 януари 2024 г. той се е обадил отново с потвърждение, че Светослав Славков е загинал.

Междувременно профилът на Светльо в социалната мрежа е залят от скръбните послания на негови близки и приятели. Те показват негови снимки и кореспонденция, в която той е обещавал да се върне в България за рождения си ден през септември. 

Както БЛИЦ вече ви разкри, Светльо е националист и патриот от малък. От дълги години е част от фенклуба на „Левски“ в Редута, мястото, на което е израснал. Именно те, заедно с различни фракции от сектор „Б“ събират пари за екипировка за Светльо, когато заминава да помага във войната в Украйна. 

Последно връзка с младия българин е имало около 23 декември. Именно тогава той е изпратен в района на Купянск. Всъщност най-тъжното е, че Светльо е прекарал едва малко повече от месец в Украйна, преди да издъхне. Там той е пристигнал през месец ноември и е бил зачислен като доброволец в 40-ти Отделен стрелкови батальон „КОДАК“. Младежът обаче няма никакъв боен опит, а просто голямо и смело сърце, както и силно развито чувство за справедливост. 

Боевете в Купянск се водят на 8-10 километра североизток-изток от самия град, като най-горещата точка е село Синковка. Там руснаците неуспешно опитват да пробият вече цялата есен на 2023 година досега.

В социалните мрежи има и шокиращи видеа от тези райони. Кадрите са заснети малко след руските атаки, а това, което ще видите на тях е страшно. Препоръчваме хора със слаби сърца да не гледат. 

 

@blaadhkal3l #soldiers #Russia # #ministroofdefence #región #Avdiivka #CapCut #diciembre #2023 # #SLAVAUKRAINE #ukraine #kyiv #The ♬ El Payaso Asesino - Luisa Miedo

 

@blaadhkal3l #CapCut #SLAVAUKRAINE #Israel #militar #troops #Avdiivka #soldiers #ministroofdefence # #diciembre #2023 #Russian #militar ###viral ♬ War Hammer - Noise Candy Music