Бившият талант от школата на Арсенал Тайръл Робинсън се призна за виновен пред съда по обвинение в педофилия. Той потвърди, че е правил секс с 14-годишно момиче и е разпространявал голите й снимки чрез приложението „Snapchat“.

Инцидентът се е случил през лятото на 2018 г., когато 22-годишният Тайръл е играл за Брадфорд Сити. Веднага след това Робинсън е арестуван, а клубът прекратява незабавно договора си с него. Оттогава футболистът е в ареста, а сега вече стана ясно и кога ще научи бъдещето си. Присъдата на Тайръл Робинсън ще бъде обявена на 12 април 2021 г. Очакванията са той да бъде пратен в затвора.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Пропиля таланта си и трябва да плати за глупостта си. Една обещаваща кариера беше хвърлена в кошчето, но той може да вини само себе си“, обяви Майк Харисън, който е редактор на фенското списание на Брадфорд Сити.

Тайръл Робинсън е продукт на школата на Арсенал, но не успява да дебютира за първия отбор. През 2017 г. преминава като свободен агент в Брадфорд Сити и вкарва три гола в 23 мача. След обвинението в педофилия и очаквания предстоящ престой в затвора може да се каже, че професионалната футболна кариера на левия бек е приключила.