Бившият елитен съдия по футбол в Русия Игор Федотов (на снимката долу) предизвика бившия национал на страната Роман Широков на двубой по правилата на ММА. Думите на рефера са следствие на побоя, който играчът нанесе на друг съдия - Никита Данченко, по време на аматьорски футболен мач.

"Здравейте! Казвам се Игор Федотов, аз съм бивш рефер от Висшата лига. Искам да предизвикам Роман Широков на мач по правилата на ММА след събитията, в които той бие рефер на футболното игрище. Роман, предизвиквам те на бой по правилата - със секунданти, на ринг, с медицински екип. Ще се постарая да не излезеш от ринга на краката си, а на носилка. Ако си толкова готин, колкото казваш, ще приемеш предизвикателството ми", каза Федотов във видео обръщение. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Руска промоционална ММА организация "Fight Nights Global" веднага обяви, че е готова да организира този двубой.

„Готов съм да организирам тази битка! Но не вярвам да се случи. По скоро двамата трябва да се пробват в боксов двубой. Широков е добър спортист, може би може да размахва юмруци. Федотов, като направи предизвикателството, вероятно осъзнава, че има някакви шансове. Това означава, че той има спортно минало. По принцип реферите са добре обучени", каза ръководителят на организацията Камил Хаджиев.