Близо 8500 зрители ще могат да гледат на живо полуфиналния плейоф за класиране на европейското първенство между България и Унгария, който е утре от 21:45 чaса на Националния стадион "Васил Левски". БЛИЦ научи, че преди минути е приключила срещата на здравния министър Костадин Ангелов със спортния министър Красен Кралев, вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и временния президент на БФС Михаил Касабов. На нея е взето решение за допускането на публика до запълването на 20% от капацитета на "Васил Левски" при спазването на задължителните мерки.

До момента бяха продадени 4000 билета за баража с Унгария, тъй като според регулациите на българските държавни власти във всеки сектор могат да се допускат по 1000 зрители. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

УЕФА вече разрешава зрители до 30% от капацитетите на стадионите, но заради увеличената бройка на заразени с COVID-19 у нас в последните дни Костадин Ангелов, Кралев и Касабов са взели решението да се позволи допускането на фенове на "Васил Левски" до 20% от капацитета му. 

До часове се очаква здравното министерство да издаде извънредната заповед, която влиза в сила от утре, когато е срещата на националите ни с Унгария. 

Мерките са доста сериозни и БФС отговаря за спазването им - преди, по време и след мача. Феновете ще трябва да се настаняват през две седалки и да носят предпазна маска, прикриваща носа и устата, през цялото време, в което са на стадиона.

На влизане всеки притежател на билет ще преминава проверка на телесната температура.

При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона. Михаил Касабов е гарантирал пред Костадин Aнгелов и Красен Кралев, че организацията ще е на отлично ниво и строгите мерки ще бъдат спазвани.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ